Vocal Group Crescens, dat is zang, dans en plezier!

Hopelijk duurt het niet lang meer of de dames van Vocal Group Crescens komen elke vrijdagavond weer bij elkaar om hun zangkunsten te oefenen en verbeteren. Sinds zo’n 6 jaar komen zij daarvoor samen in de Berchplaets, maar dit koor is al veel langer actief. Begonnen als jongerenkoor in de kerk is dit in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor met een veelzijdig repertoire waar naast professionaliteit en zangkunst ook gezelligheid en hechte vriendschappen belangrijke factoren zijn.

 

20 jaar ontwikkeling

De dames zijn sinds 2000 actief als Vocal Group Crescens, het jubileum zou in 2020 gevierd worden met een speciaal optreden, maar vanwege de corona omstandigheden houden we dit nog te goed! In de loop der jaren is het repertoire behoorlijk uitgebreid en daar mee ook de performance. Dat repertoire was in de begintijd vooral een verscheidenheid aan religieuze muziek, nu zingt het koor ook muziek van musicals, gospel, pop, soul en noem maar op. Zoals gezegd de performance is met de muziekgenres meegegroeid, van een statisch koor met muziekmap in de handen naar swingend en dansend in bijvoorbeeld 60-er jaren outfit. Ze doen daarmee hun naam echt eer aan want ‘crescens’ betekent groeien, toenemen en aanwassen.

Op pad om op te treden

Onder de professionele leiding van dirigent Rein Boeijen hebben de dames op veel bijzondere plekken opgetreden, zoals in Trier, Parijs, de Sint Jan in Den Bosch, maar ook een korendag in Middelburg of de door henzelf georganiseerde kerstwandeling in Berghem waar het publiek al wandelend tussen verschillende plekken in Berghem kleine groepjes vanuit het koor kon aanschouwen en beluisteren. Toch wordt hun achtergrond niet vergeten want de kerk kan nog steeds op optredens rekenen bij speciale gelegenheden. Daarnaast zijn er verschillende samenwerkingen zoals een eigen invulling van ‘De Passie’ met Harmonie Concordia in het Hoessenbosch, met de U2-coverband om optredens te verzorgen in het hele land. Tijdens de voorstellingen van de musical Hair in de foyer van de Lievekamp vermaakte het koor het publiek in de pauze met hun Hair-vertolkingen.

 

Hechte groep

De hechte en betrokken groep bestaat uit ongeveer 35 leden en er is weinig verloop, een aantal kent elkaar al vanuit dat eerste jongerenkerkkoor. Voor de kleding, eventuele attributen en achtergronddecor zorgen de koorleden zelf en soms krijgen ze hulp van enthousiaste echtgenoten.
Maar men staat ook open voor nieuwe zangtalenten! Lijkt het u wat om mee te zingen, kom een keer kijken op vrijdagavond in de Berchplaets.