Ons Welzijn, de nieuwe gebruiker in de Berchplaets

Vanaf 1 oktober is er een nieuwe gebruiker in de Berchplaets. Ons Welzijn is in zaal ‘De Heide’ getrokken. Ons welzijn heeft sinds dit jaar multidisciplinaire teams samengesteld met als doel beter zichtbaar voor de bewoners te zijn.  De ruimte in de Berchplaets zal daar zeker toe bijdragen!

Samen de juiste oplossing vinden.

Het team van Ons Welzijn staat in de Berchplaets dagelijks klaar voor de bewoners van Berghem. Iedereen met een vraag op het gebied van wonen, meedoen, financiën, zorg, opgroeien en ontwikkelen kan dan ook gewoon binnen komen lopen in het kantoor meteen rechts van de hoofdingang van de Berchplaets. Als de vraag meteen te beantwoorden is zullen ze dat zeker doen, maar is dat niet het geval dan worden er één of meerdere vervolgafspraken gemaakt.  Het doel is om samen passende oplossingen te vinden waardoor je weer verder kan. Hierbij wordt gekeken hoe je daarbij je eigen talent, kwaliteiten en je eigen netwerk kunt inzetten. Zij helpen je door contacten te leggen tussen jou en de juiste instanties, of zorgen dat instanties onderling met elkaar in contact komen.

Waar kun je dan zoal aan denken?

Ons Welzijn kan ingaan op verschillende vragen. Denk daarbij aan hulpvragen die te maken hebben met relatie(s) en sociaal contact, met het opgroeien en opvoeden van je kinderen, ondersteuning bij mantelzorg, het leven met een beperking of ziekte, geldzaken of met wonen en hulp thuis.

Ons Welzijn werkt samen met  vrijwilligers, netwerkpartners en gemeenten om te zorgen dat er weer een toekomstperspectief is voor degene die met een hulpvraag komt. Afhankelijk van de vraag leggen zij contacten met instanties en zoeken naar verbintenis.

De deur staat altijd open!

De missie van ons welzijn is ‘samen werken aan een samenleving waarin ieder mens, van jong tot oud, tot zijn recht komt en op eigen wijze kan bijdragen om zo geluk en zingeving te beleven’.  De deur staat daarom ook altijd open om samen aan de slag te gaan!