Laatste lezing ‘waarom is wandelen zo gezond?’ van dit seizoen van Berghem Wijzer!

In een bijna volle zaal in dorpshuis De Berchplaets gaf dinsdag 7 maart Henrie van Zoggel een bijzondere en interessante lezing. Heel veel mensen wandelen tegenwoordig. Vooral in de coronatijd werd het steeds populairder. Ook de jeugd vindt het leuk, maar ze noemen het ‘hiken’. Dat maakt eigenlijk niks uit hoe ‘dat beestje’ heet, want wandelen is in! Daarom organiseerde Berghem Wijzer de lezing ‘waarom is wandelen zo gezond?’.

Henrie van Zoggel heeft een passie voor wandelen en maar liefst 40 jaar wandelervaring. Tijdens zijn lezing nam hij je mee op een wandelreis door de tijd, gaf tips over de mooiste wandelpaden en trends en ging dieper in op wat wandelen met de mens doet en waarom het gezond is. Het was een bijzondere en leerzame lezing voor zowel de geoefende wandelaar als de wandelaar in spé!

Wil je meer weten over wandelen? Surf dan naar de website van Henrie van Zoggel www.ambulare.nl De site staat vol met tips, routes en info! ‘Wandel niet te langzaam want dan kom je nergens, maar wandel ook niet te snel want dat zie je niets.’

Berghem Wijzer is een initiatief van Dorpshuis De Berchplaets, Bibliotheek Berghem, ONS Welzijn en BerghsLeven. Dit was de laatste lezing van dit seizoen, want de lezing “hormonen in balans” van 4 april gaat niet door.

In september starten ze weer met nieuwe interessante lezingen en activiteiten. Ben jij enthousiast en wil jij meehelpen om dit mee te organiseren? Stuur dan een mailtje naar berghemwijzer@deberchplaets.nl

Meer foto’s kun je bekijken op BIJZONDERE EN LEERZAME LEZING IN HET DORPSHUIS WANT ‘WANDELEN IS IN’!