Halloween in de Berchplaets

halloween, de berchplaets, oss, berghem

Halloween is een  feestdag  op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in de VS en Canada. Inmiddels neemt het feest ook sterk aan populariteit toe in Nederland.

Kinderen verkleden zich en als het donker wordt bellen of kloppen ze aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Bij het openen van de deur roept men trick or treat! Het ‘slachtoffer’ kan kiezen tussen een plagerijtje (trick) of iets lekkers (meestal snoep). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Steeds meer mensen gaan verkleed en zo angstwekkend mogelijk geschminkt de straat op, er zijn ook vaker  spontaan ontstane of georganiseerde Halloweenfeesten. Op tv en in bioscopen zijn rond Halloween vaak horrorfilms te zien.

Uiteraard konden wij in de Berchplaets niet achterblijven met alle georganiseerde festiviteiten en om die reden hadden we de afgelopen week enkele leuke activiteiten.

 

Bij de crea instuif werden dit keer mooie kransen versierd. Als eerste mochten de kinderen allerlei onderdelen maken zoals; spoken, magische boekjes, heksen en vleermuizen. Deze werden later op de krans geplakt en afgemaakt met een feestelijk lichtsnoertje.  Zijn ze niet geweldig?

halloween, creakids, creainstuif, berghem, oss, deberchplaets

De volgende crea instuif vind plaats op 13 december en zal in het teken staan van kerst. Voor vragen en aanmeldingen zijn we bereikbaar op instuif@deberchplaets.nl

Naast de crea instuif hadden we ook weer een ontzettend leuke kids party! De zaal werd omgetoverd tot een prachtige Halloween zaal, en zoals te zien is in onderstaand filmpje was het een geslaagde avond. Hou onze website en socials in de gaten voor de volgende editie!