Berghem Wijzer zoekt enthousiaste mensen voor nieuwe en inspirerende ideeën!

Berghem Wijzer organiseert sinds oktober 2018 lezingen over uiteenlopende onderwerpen voor diverse doelgroepen. Een activiteit waar men iets van opsteekt, oftewel “wijzer” van wordt. Een initiatief van dorpshuis De Berchplaets. De maatschappelijke rol van het dorpshuis is in de loop van de jaren steeds belangrijker geworden. Samenwerking initiëren of ondersteunen is een belangrijke rol voor het dorpshuis.

Berghem Wijzer is zo’n samenwerkingsverband. Bibliotheek Berghem, BerghsLeven, ONS Welzijn en De Berchplaets staan al een mooi aantal jaren garant voor mooie, informatieve en ook gezellige avonden.

En daar gaat Berghem Wijzer graag mee door. Ze waren aanvankelijk met een werkgroep van 7 personen. Nu zijn ze nog met z’n vieren. En dat is te weinig. Berghem Wijzer zou heel blij zijn met nieuwe en enthousiaste mensen waardoor ze nieuwe en inspirerende ideeën kunnen binnen halen zodat ze ook in het volgende seizoen weer boeiende en interessante avonden kunnen organiseren. Voor ALLE Berghemnaren, jong en oud!

Heb je interesse? Stuur een mail naar berghemwijzer@deberchplaets.nl Ze nemen contact met je op.

 

 

Zo zag het programma van 2022-2023 uit om inspiratie op te doen. Heb jij andere ideeën??? Laat het dan weten!

Dinsdag 4 oktober
Kookboek van een eter / door Mascha van Berkel

Een gezonde leefstijl waarin goed èn lekker eten centraal staan. Hoe bereik je dat? En vooral, hoe houd je het vol? Mascha van Berkel, voedingsconsulent en leefstijlcoach, vertelt hoe dit op een verantwoorde manier kan. Dit doet zij aan de hand van haar boek ‘Kookboek van een eter.’

Dinsdag 1 november
Regel met gemak uw zorg online
Huisartsenpraktijk Berghem, huisarts Pieterse

24 uur per dag snel, veilig en online contact met de huisarts. Herhaalrecepten aanvragen, vragen stellen aan de huisarts, een afspraak inplannen en zelfs je eigen dossier bekijken. Huisarts Vincent Pieterse geeft samen met de doktersassistente uitleg over de mogelijkheden van de patiëntenomgeving.

Dinsdag 13 december
In balans als mantelzorger!
Ria de Vent, mantelzorgmakelaar.

Zorgen voor een ander is mooi maar niet altijd gemakkelijk. Wat voor hulp is beschikbaar? Waar moet ik zijn? Hoe combineer ik zorg, werk en privé?
Ria de Vent vertelt waar je als mantelzorger terecht kunt voor ondersteuning en wat een mantelzorgmakelaar kan betekenen op gebied van zorg, wonen en financiën.

Zondag 22 januari 2023
Bergse Kunstveiling
Kom naar de Bergse Kunstveiling voor betaalbare kunst! Een grootaantal(amateur)kunstenaars bieden tijdens deze veiling hun werk aan. Via een link was er een overzicht van de veilingstukken Er is een grote verscheidenheid aan schilderijen, tekeningen, keramiek en meer.
De veilingstukken zijn gratis te bezichtigen tussen 11 en 12 uur. De veiling zelf begint om 14.00 uur en staat onder leiding van veilingmeester Theo van Ravensteijn, bekend van de Openbare Veiling Stichting Carnaval.

Dinsdag 7 februari 2023
‘XTC Dat doet die van mij niet
Dat denken en hopen we als ouders. Danielle overleed in 2016 na gebruik van XTC. Haar moeder Nicolette Koopen schetst een reëel beeld van XTC zodat bewustwording ontstaat over het gebruik. Ze deelt alle kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan met aanwezigen. Voor meer informatie www.teamdanielle.nl

Dinsdag 7 maart 2023
Waarom is wandelen zo gezond?

Henrie van Zoggel heeft een passie voor wandelen en maar liefst 40 jaar wandelervaring. Tijdens zijn lezing neemt hij je mee op een wandelreis door de tijd, geeft tips over de mooiste wandelpaden en trends en gaat dieper in op wat wandelen met de mens doet. Een leerzame en leuke lezing voor zowel de geoefende wandelaar als de wandelaar in spé!