Nieuws

De Berchplaets is tot overeenstemming gekomen met Van Dijk Horeca voor het regelen van de horeca met de carnaval. Van 1 tot en met 5 maart is er van alles te doen in Dorpshuis de Berchplaets. Van Dijk Horeca heeft een brok aan ervaring en laat het altijd vlekkeloos verlopen. Ze verzorgen 5 dagen, in dezelfde condities als voorgaande jaren, de horeca in Dorpshuis de Berchplaets.

Met carnaval zijn de blauwe munten van Horeca van Dijk en de paarse munten van de Berchplaets in te leveren voor drank en etenswaren. Let op: de blauwe munten zijn nog geldig tot 6 maart, zowel in de Berchplaets als in cafe-zaal Tante Toetje. Dus maak ze op!

Carnaval in de Berchplaets

Carnaval voor het hele gezin in de Berchplaets. Vrijdag 1 maart begint het carnavalsprogramma al, dan is er 55+ bal met Familee. Vervolgens is er van zaterdag tot en met dinsdag alle dagen feest in de Berchplaets. Met diverse artiesten en live muziek van verschillende orkesten. De prijsuitreikingen van de verlichte optocht en de jeugdoptocht, het Bietenbouwersbal, kindermatinee, het carnavalsbal van de Herfstzon en de boerenbruiloft.

Pdf Schuif gezellig aan groot maaltijd poster 1 page 001

Zaterdag 1 september leverden Rita en Alwin van Dijk officieel de sleutels van Dorpshuis de Berchplaets in.
Voorzitter Peter van Eekelen bedankte in een persoonlijk woord de familie Van Dijk en medewerkers voor hun enorme inzet voor het dorpshuis.
De dag daarvoor kwamen vele vertegenwoordigers van Bergse verenigingen persoonlijk afscheid nemen, hetgeen door Alwin bijzonder werd gewaardeerd.

IMG 4617

Na vele voorstellingen in de regio komt de speelfilm “Teenbeat” nu ook naar Berghem.

De belangstelling is overweldigend. Blijkbaar herkennen zich veel mensen in het verhaal dat ons door het tweede deel van de jaren 60 voert.

De tijd van brommers, dancings, “moeilijke ouders” en opstandige jeugd.

De film vertelt het verhaal van Hans. Hij is voorbestemd om de plantenkwekerij van zijn vader over te nemen. Maar als zanger van beatband “The Supertones” gaat hij zich meer vrijheid verschaffen, waarbij het bedrijf van thuis steeds verder uit beeld raakt. Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.

De beelden geven heel natuurgetrouw de jaren zestig weer.

Er is op meer dan 50 locaties gefilmd in geheel Nederland. De acteurs zijn allemaal mensen uit onze omgeving. Niks geen dure acteurs. Gewoon mensen die zichzelf spelen.

In totaal is er 7 jaar aan deze film gewerkt. Zo’n 400 mensen hebben er aan meegewerkt, waaronder 39 acteurs.

Poster 002

Lees meer...

Wim Derks heeft begin dit jaar, vanwege een overvolle agenda, aangegeven te willen stoppen als voorzitter van het bestuur van Stichting De Nieuwe Berchplaets.
Per 1 augustus heeft hij dan ook officieel het stokje overgedragen aan Peter van Eekelen.

Wim Derks maakte ruim acht jaar deel uit van het bestuur waarvan sinds 1 november 2015 als voorzitter. In Peter van Eekelen is een enthousiast opvolger gevonden.
Als bestuurslid is Peter bekend met de Berchplaets en wil hij zich als voorzitter verder inzetten voor de Berchplaets.

Wim, bedankt en Peter, veel succes!

bestuursoverdracht de berchplaets